Udgivet i Vores Bolig og Livsstils-Hjørne

3 gode tips til at betale mindre på din elregning

Af Voltmeter.dk

Kan du godt mærke, at priserne på el er steget, og vil du gerne have nogle råd til, hvordan du kommer til at betale mindre på din elregning?

Så er du kommet til det helt rigtige sted! Her vil du få 3 gode tips til, hvordan du kommer til at betale mindre på din elregning og sparer dig selv for mange penge i løbet af et år. 

Derfor er det en god idé at spare på strømmen

Det er ikke kun for dig og din pengepungs skyld, at det er en god idé at spare på strømmen. Når du sparer på strømmen, så gør du også noget godt for vores miljø.

Strøm er nemlig en stor miljøbelastning, og derfor kan det være en god idé at kigge på, hvor meget strøm du egentlig bruger, og hvor du har mulighed for at skære ned. 

Hvis du for nylig har fået en elregning, som var meget over, hvad den plejer at være, så er du ikke alene. Priserne på el er steget meget de seneste år, og hvis du har et stramt budget, så kan det være en god idé at kigge på, hvor du har mulighed for at spare.

Der er mange små ting i hverdagen, du kan gøre, netop for at spare på strømmen og undgå at få store elregninger.

Her kommer der tre tips til, hvordan du kan betale mindre på din elregning og spare på strømmen. 

Tip 1: Undgå disse ting i hverdagen og spar meget strøm 

Der er mange hverdagsting, som du måske ikke tænker over, der gør, at du betaler meget på din elregning. Elektronisk udstyr, der står på standby er noget, der kræver rigtig meget strøm.

Så hvis du sætter din computer, dit tv, din PlayStation og andet it på standby, så vil det koste dig mange penge i strøm om året.

Derfor er det en god idé at slukke helt for dit elektroniske udstyr, når du ikke bruger det. 

Tøjvask er også noget, der kræver meget strøm. Derfor er det en god idé at sørge for at fylde din vaskemaskine helt op, når du endelig vasker, og ikke bare vaske en enkelt ting eller to, fordi du lige skal bruge den.

Det kan også spare dig for mange penge at vaske på en lavere temperatur, og det kan naturligvis spare dig for en masse, hvis du tørrer dit tøj på et stativ i stedet for at bruge din tørretumbler. 

Tip 2: Sammenlign dine elpriser og se om du kan spare penge

Det er frit for dig at vælge, hvor du gerne vil have din el fra. Hvis du ikke vidste det, så kan det være en god idé at tjekke, hvor du får el fra nu, hvad du betaler, og hvad du kan betale andre steder.

Ved at sammenligne dine elpriser, kan du hurtigt og nemt få mulighed for at spare penge, og dermed gøre en forskel på din elregning allerede i dag. 

Du kan nemt og hurtigt sammenligne priser på el lige her, så du kan finde ud af, om du skal skifte forsyner. Det er noget, der ikke tager særlig lang tid, og som kan gøre en kæmpe forskel for dig, for dit budget og ikke mindst for din elregning.

Derfor er det en rigtig god idé at gå ind og tjekke, om du har mulighed for at få en billigere pris på el med det samme, så du kan tage en beslutning om at betale mindre i el. 

Tip 3: Skift det gamle ud med det nye

Nogle af de ting, der bruger rigtig meget strøm er ofte gamle pærer og gamle husholdningsapparater.

Du kan nemt og hurtigt se, hvilket energimærke de forskellige ting har, for så derefter at finde ud af, hvad du kan spare ved at skifte ting som dit køleskab ud med et nyt, der har et bedre energimærke.

Det er en god idé at undersøge det først, så du kan sikre dig, at du kan spare penge.

Det er dog en super god idé at skifte dine gamle pærer ud med LED-pærer, når du alligevel skal skifte dem, for på den måde sparer du dig selv for flere hundrede kroner om året. 

Når du skal ud og finde nye husholdningsapparater, så er det vigtigste jo at kigge på deres energimærke, så du kan minimere dit forbrug af strøm. Det kan dog også være en god idé at kigge på deres standby-forbrug.

For jo lavere deres elforbrug er i standby-mode, jo bedre. Du har jo ikke mulighed for at slukke din fryser eller dit køleskab helt, og derfor er det også vigtigt at kigge på elforbrug i standby-mode, så du er opmærksom på at spare så mange penge som muligt på din elregning. 

Små tips der også kan gøre en forskel på din elregning

Ovenfor har du fået nogle store tips til, hvordan du kan betale mindre på din elregning, og hvad du kan gøre nu for at spare på strømmen.

Det er ting, der er super gode for dit elforbrug, din pengepung og for miljøet. Der er også andre småting du kan gøre i din hverdag for at spare lidt mere: 

  • Brug en bærbar computer i stedet for en stationær. Det vil spare dig for ca. halvdelen af strømmen brugt fra en stationær computer. 
  • Vask ved 30 grader, når du vasker dit tøj. 
  • Sørg for, at dit køleskab står på 5 grader og din fryser på -18 grader. 
  • Brug en el-spareskinne, som kan sørge for at slukke for alle dine elektroniske apparater på én gang, så du ikke glemmer det. 
  • Udnyt dagslyset ved at åbne dine gardiner og sidde i vinduet, i stedet for at tænde lys om dagen. 
  • Sæt låg på dine gryder i forbindelse med madlavningen og brug mindre vand. Så koger dine ting hurtigere. Det kan også være en god idé at kigge på, om du har de helt rigtige gryder til dit komfur. 

Find det du mangler på voltmeter.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 27 produkter fra mere end 17 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 34 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-06-22 08:52:21.

27
Produkter
17
Forhandlere
34
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.